Humøret er som været...

Det er lett å ta følelsene sine altfor alvorlig. Våkne opp i råttent humør og se på verden med svartsyn og tro at det skyldes noe der ute. Dager hvor alt og alle er dritt, jobben, huset, ektefellen, barna for ikke å glemme sjefen sjøl -  deg selv.

Det ser jo virkelig sånn ut der og da. Som om du faktisk er sur og sint fordi du har så mye å gjøre, er stygg på håret, sitter i bilkø, har kaos hjemme, ubetalte regninger, kranglete unger, vanskelige kollegaer osv.  Bare fantasien setter grenser for hva du kan henge følelsene på.

Men så kommer de dagene hvor du er uovervinnelig. Du ser jaggu meg bra ut, den umulige oppgaven på jobb er plutselig helt håndterbar, hjemmet ditt er en avslappende oase med lave skuldre, regningsbunken er bare et mindre problem som du alltids finner en løsning på og barna er fritenkende individer med egne meninger.

Hva skjedde?

Har verden forandret seg eller er du blitt en ny og bedre person? Ingen av delene - det er bare været som har snudd. I går var det regn og i dag er det sol. Ingenting å bry seg om.

Du trenger faktisk bare å huske på fire ting:
  1. Regnværsdagene varer ikke evig og de blir langt mer spiselig jo mindre oppmerksomhet du gir de.
  2. Aldri ta store beslutninger i dårlig vær, spesielt ikke hvis det føles som om det HASTER og må tas tak i umiddelbart!
  3. Først når sola er tilbake og freden har senka seg er du i stand til å tenke klart og kan se etter løsninger på det som fremdeles ser ut som problemer.
  4. Forstå at været ALLTID vil endre seg. Det er ingen grunn til panikk når sola forsvinner bak en mørk sky - den er der fortsatt, du må bare vente til stormen har passert.